Страници

петък, 5 октомври 2012 г.

Нещо за пиене?

Един от проблемите, с които се сблъсках при започването на палео-храненето беше липсата на алтернативи на сокчетата, които преди така обичах и вярвах, че освен вкусни са и полезни (ето какво се оказа). Разбира се, най-добре е когато си жаден да пиеш вода, какво по-лесно. Само че като си свикнал почти да не близваш подобни безвкусни течности, се стараеш да ги избягваш максимално. Това е добра стратегия, ако можеше някак да не ожадняваш...

Та така, упорито отказвах да пия вода и все пак успях да изровя някои хитринки, така че да я пригодя до вкуса си. За щастие вече почти не ми се налага да прибягвам до тях, но пък придават приятно разнообразие.


"Дръзка" вода

Продукти:
2 литра вода (около 8 чаши)
1 ч.л. настръган пресен джинджифил
1 средно голяма краставица
1 лимон
12 листа мента

Приготвяне:
Нарежете краставицата и лимона.
Смесете всички съставки в голяма кана и оставете да престои една нощ в хладилника.

 

Лимонада с мащерка

Продукти (1 порция):
3 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
2 чаши студена вода
няколко ледени кубчета
1 стръкче прясна мащерка във всяка чаша

Приготвяне:
Смесете лимоновият сок, водата и леда.
Разбъркайте добре и поднесете със стръкче мащерка.

Това са само две идеи, но възможностите са безкрай. Може да пробвате с газирана вода, потопени плодчета и някаква зелена мерудия. Интересна комбинация (но неизпробвана) още е газираната вода с парченца диня и розмарин или пък портокал и мащерка. Ако пък не ви се занимава с изстискване на лимони и тем подобни винаги можете да му ударите един айран ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар