Страници

вторник, 21 декември 2010 г.

Пангасиус на фурна

Ето една рецепта, която редовно си приготвяме. Може да се каже, че попада в графата лесно, вкусно и полезно. Пангасиуса е от тези риби, които се харесват и на хора, които по принцип не обичат риба, намира се по магазините и не е от скъпите, така че е доста подходящ за често готвене.

Намерихме тази страхотна рецепта ето тук: http://www.fortisimo.eu/index.php

Необходими продукти:
1 пакет пангасиус
бяло вино
лимонов сок
зехтин
черен пипер
копър
мащерка
черен пипер
сол

Приготвяне:
Трябва ви плитък съд, достатъчно голям за да събере рибата. Мариновайте я в него със зехтин, лимонов сок, мащерка, копър, черен пипер и сол. Оставете да престои в хладилника един час.

Намажете тавичка с малко зехтин и загрейте фурната на 160-180 C. Сложете рибата и залейте с бяло вино и малко от маринатата. Покрийте с алуминиево фолио и печете 30 минути, след което махнете фолиото и оставете да се запече, докато месото получи приятен розов загар.

Гарнитурата може да е най-различна, много обичаме пюре от спанак или карфиол, но може и всякаква салата. Друга идея са замразени зеленчуци сготвени на пара - бейби моркови или бамя с масълце.

Да ви е сладко!

2 коментара: