Страници

петък, 12 август 2011 г.

Вкусен домашен пастет

Домашният пастет се прави учудващо лесно и става пъти по-вкусен от купения. Другият плюс е, че ако не обичате дробчета, по този начин ще ги включите безболезнено в храненето. Ето и малко информация за това колко са полезни дробчетата, ако някой все още се колебае:

Черният дроб съдържа голямо количество витамин А и няколко вида от В групата, добър източник на фолиева киселина и желязо. Това е най-добрият източник на мед, както и коензим Q10, важен за сърдечната дейност. Не на последно място - източник на висококачествени белтъчини. Внимавайте да не го готвите прекалено дълго, за да не стане жилав! Ето и рецептата:


Необходими продукти:

• 230гр. пилешки дробчета;
• 1 скилидка нарязан чесън на ситно;
• 3 тънки филийки бекон, нарязани на кубчета;
• 1 голяма глава лук;
• 3/4 чаша масло;
• 4 с.л. накълцан магданоз;
• 3 с.л. шери (може и оцет);
• Индийско орехче (по желание);
• Сол и черен пипер на вкус.

Приготвяне:

1. Сгответе бекона на среден огън в тиган за 3 мин.
2. Добавете лука, чесъна и ¼ чаша от маслото и изчакайте да омекне за 3 – 4 мин.
3. Почистете дробчетата, като махнете белите жилки.
4. Добавете дробчетата в тигана и гответе около 7 до 10 минути, като добавите още малко масло.
5. След това, добавете шери, магданоз, сол и пипер и индийско орехче на вкус.
6. Махнете сместа от котлона и пасирайте докато стане гладко.
7. Изсипете в чиния за сервиране.
8. Разтопете остатъка от маслото и полейте патето равномерно.
9. Покрийте и приберете в хладилника за да се охлади, докато мазнината се втвърди.
10. Хапвайте върху дръжки от целина, листа от маруля или направо от купата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар